Yaban kazları türleri: fotoğraf, isim, açıklama

Birçok kuş türü arasında, yabani kazlar avcılar ve ornitologlar için büyük ilgi görmektedir. Onlar evcilleştirilmiş kardeşleri ile aynıdır, ördekler ailesine aittir, ama görünüşte biraz farklıdır. Toplamda, 10'dan fazla yabani kaz türü vardır. Ayrı bir şekilde, ornitologlar kazları birbirinden ayıranları ayırt ederler, bu da kazlara benzer olsa da, daha küçük bir boyuta sahiptir ve tipik bir tahminler ortaya çıkarmaz. Ayrıca makalede, detaylı tanımlarıyla, mevcut yabani yabani tür türlerini daha ayrıntılı olarak ele alacağız.

  • gri
  • Beyaz (polar)
  • dağ
  • tavuk
  • Sukhonos
  • Sudan dillerine ait
  • Macellan
  • İmparator Kaz
  • fasulye
  • And

gri

Gri Kazlar yerli kazların ataları olarak kabul edilen, ilk olarak M.Ö. 1300 yıldan fazla evcilleştirilen atalarıydı. e. Yaban kazlarının en büyük ve en güçlü temsilcileridir. Bu türün bireyleri, açık gri tüyler, güçlü bir sinemik boyun ve pembe veya açık et rengi büyük bir gaga ile ayırt edilir. Vücut ağırlığı 2,5 ile 6 kg arasında değişir, karkasın uzunluğu 75-90 cm, kanat açıklığı 180 cm.'dir. Dişiler ve erkekler tüylerinin renginde farklılıklar göstermezler, sadece büyüklükte farklılık gösterirler.

Biliyor musun Yeni doğmuş bir kaz doğumdan sonra gördüğü ilk şeyi dikkate alacaktır.
Gri kazlar çoğunlukla bitki besinleri ile beslenirler: çimen, meşe palamutları, tahıllar, meyveler, genç ağaç tomurcukları, yeşillik. Bu nedenle, tarım arazilerinin zararlıları sayılır.

Bitki besinleri için özel olarak adapte edilmiş bir gagaya sahiptirler: Yer altı kuşlarında olduğu gibi, geniş ve alçak değil, tabanda daha uzun ve daha incedir. Gri kazlar tek eşlidir - eğer kuşlar bir çift oluştururlarsa, yaşamları boyunca kalırlar, tek istisnalar ortaklardan birinin ölümleridir.

Sonbaharda, çok sayıda gri kaz sürüsü yuvalama alanlarından güneye doğru uçar. V şekilli küçük gruplar halinde uçarlar ve daha sonra Avrupa'nın batı ve güney kıyılarındaki devasa kolonilerde ve akarsularda nehirlerin kıyısında yaşayan aktif yağları toplarlar.

Gıdalar ağırlıklı olarak gündüz mayınlı olarak tüketiliyor, yiyecek bulmak için kuru araziye kadar gidebiliyorlar, ancak yoğun nüfuslu bölgelerde daha dikkatli davranıyorlar ve geceleri beslenmeye gidiyorlar ve şafak vakti dinlenmeye geri dönüyorlar.

Tarımın yoğun gelişimi nedeniyle,Gri kazlar uygun arazilerden mahrumdurlar, ancak Orta ve Doğu Avrupa ve Asya'nın çoğu boyunca hala yaygındırlar.

Ünlü türlerin alttürleri ve ırkları - güvercinler, ördekler, bıldırcınlar, keklikler, gine tavuğu, tavus kuşu, hindi, dekoratif ve dövüş, et ve yumurta tavukları hoş bir sürpriz olabilir.

Beyaz (polar)

Adına göre favori yuvalama sitelerinin net olduğu anlaşılıyor beyaz kutup kaz Kanada toprakları, Sibirya'nın doğu kısmı ve Grönland'ın kuzeyi. Seyrek olarak, Çukotka topraklarında ve Yakutistan'da, Wrangel adasında bulunurlar. Beyaz kaz, göçmen bir kuş olsun ya da olmasın, emin bir şekilde şunu söyleyebiliriz: evet - bunlar göçmen kuşlar, kışın Meksika Körfezi'ne göç ediyorlar. Bugün, bu cins, insanlar tarafından acımasızca zulüm ve imha nedeniyle neredeyse ortadan kalkmış olarak kabul edilmektedir.

Bu cinsin görünüşü oldukça göz kamaştırıcı - kanatlarının siyah veya gri kenarlı, kalın kısa boyunlu, pembe gaga ve pençeleri olan baldırın kar beyazı tüyleridir. Birçok ördek örneğinin ardından, çiftler yaşam için yaratıldı.

Biliyor musun Kutup tilkisi, beyaz kaz kadınları kutup kuşu tilki için doğal bir düşman olan kutup kuşu habitatının yakınında yuvalar inşa etmeyi tercih ediyorlar.
Bu kuşlar oldukça arkadaş canlısı ve sosyal kuşlardır, büyük gruplarda yaşarlar, bazen binlerce insana kadar. Genellikle arktik bitki besinleri ile beslenirler: yosunlar, likenler, yapraklar ve sürgünler, ayrıca tohumlar ve tahıllar.
Gine tavşanı, ördek, tavus kuşu, devekuşu, keklik, güvercin nasıl içerdiklerini bilmek ilginçtir.

dağ

Kuş isminden, bu kazın yaylalarda yaşadığı açıktır - Orta ve Güney Asya'nın doğum yeri olduğu düşünülmektedir. Çin, Moğolistan, Kazakistan, Kırgızistan'da yaygın cins. Kışın, dağ kazlarının sürüsü kuzey Hindistan'daki alçak bölgelere ve Pakistan, Bangladeş, Butan'a göç eder. İngiliz cinsi adı - "Bar-başlı"çeviride "kafasında çizgili" anlamına gelir. Bu tip bir isim kafanın sıradışı renginden kaynaklanıyordu: beyaz zemin üzerine iki paralel siyah çizgi var, biri başın arkasından diğerine doğru uzanıyor, ikincisi ise biraz daha yakın, boynuna daha yakın.

Buzağı ve kanatların tüyleri açık gridir ve kanatların kenarları boyunca siyah bir kenarlık vardır. Gaga ve pençeler sarı boyanır ve gaganın ucu küçük bir siyah benek ile işaretlenir.Yetişkin bireylerin uzunluğu 70-80 cm, kanat açıklığı 140 ila 160 cm arasında değişir, ağırlık 2-3 kg arasında değişir. Kayaların üzerinde, dağ nehirleri yakınında kıyıları ve adalarda cins yuva temsilcileri. Güvenle yürümektedirler, çünkü suya kıyasla karada daha fazla zaman geçirirler. Kadın ve erkek geleneksel olarak yaşam için bir çift oluşturur. Dişiler için ergenlik 3 yıl içinde erkeklerde 2 yıldır.

Dağ kazlarının beslenmesinin türü karışıktır: diyetlerinde yaklaşık olarak eşit olarak sebze yemeği (saplar, yapraklar, algler) ve hayvan (kabuklular, yumuşakçalar, larvalar) bulunur.

Bu cins en yüksek uçan kuşlardan biri olarak kabul edilir. Himalayalar üzerindeki bir kuş uçuşu 10 binden fazla bir rakımda kaydedildi. Karşılaştırma için: böyle bir yükseklikte, bir helikopter bile nadir bulunan hava nedeniyle uçamaz.

Bu önemli! Kaçak avlanma nedeniyle, türler tamamen yok olma sınırındadır, bu nedenle Rusya Federasyonu'nun Kırmızı Kitabında listelenir ve bunun için avlanmak yasalarla cezalandırılır.

tavuk

Tavuk kazları topraklarımızda onlar egzotik kuşlar olarak kabul edilir, çünkü anavatanları Avustralya'nın güney kısmı ve Tazmanya topraklarıdır.

Kuşların görünüşü sıra dışıdır: açık gri tüylü, kısa boyunda nispeten küçük bir kafa, sarı, kambur ve son derece gagalanmış bir tavuk, bir tavuğu andırır. Kırmızı gölgeli pençeleri.Yetişkinlerin ağırlığı 3 ila 6 kg arasında değişebilir, karkasın uzunluğu 70-100 cm'dir. Bu cinsin kazları zamanlarının çoğunu karada geçirirler çünkü yüzmeyi bilmiyorlar ve çok sert uçarlar. Bu bitkilerden elde edilen besin türünden geliyor: bazen kuşlar, yumuşakçalar ve böcekler yiyebiliyor olsa da, diyette ot, kök ve tahıllar baskındır.

Bu cinsin kuşları evde başarılı bir şekilde muhafaza edilebilir. Bölgeyi düzenlerken, doğru su ve toprak oranına bağlı kalmak gerekir: Arazinin% 20'si su altına alınmalı ve% 80'i mera için terk edilmelidir.

Kuşlar, kuş kafesinde yeterli alana ihtiyaç duyarlar, bu yüzden 1 metrekarelik bir oda inşa etmelisiniz. Bir yetişkin için m. Standart diyetlerinde, doğranmış sebzeleri ve yemleri de ekleyebilirsiniz.

Bu önemli! Muhafazanın yoğunluğu yüksek olacaksa, kazlar üretkenliklerini önemli ölçüde azaltacaktır ve bayat hava ve kirliliğe bağlı hastalıklar da gelişebilir.
Tavuk kazları kıkırdamak ve ırklarının tipik seslerini yapmak için nasıl bilmiyorum, onların ses domuz domuz gibi daha fazladır.

Sukhonos

Sukhonos'un ayırt edici bir özelliği büyük boyutlar: karkasın uzunluğu 100 cm'ye ulaşabilir ve kanat açıklığı 1,5 ila 1,8 metredir. Yetişkin kuşların ağırlığı 3-5 kg'dır. Dişiler ve erkekler aynı renge sahiptir: boyun, sırt ve sırtın arkası, beyaz enine çizgili, kahverengi, kahverengi, boynun ön kısmı açık, gaga büyük, siyah, üste beyaz bir şeritle boyanmıştır. Genç bireylerde böyle bir şerit yoktur, bu yüzden olgun kuşlardan kolayca ayırt edilebilirler.

Dağlar ve Moğolistan, Çin, Doğu Sibirya, Kazakistan, Özbekistan bozkırları kaz habitatının alışılmış bölgeleri olarak kabul edilir. Bu cinsin kuşları, tuz ve tatlı su kütlelerinin yakınındaki vadiler ve çayırlarda yaşar, sazla büyümüş araziyi tercih ederler.

Arazide harcanan çoğu zaman, tehlike durumunda, çimenlerde saklanır. Tehlikeler onları suya boğduysa - kuşlar derin dalış yapabilirler. Diyet bitki besinleri tarafından hakimdir: saz, yapraklar, meyveler. Sukhonos'un doğal gullibility ve merakı sayesinde, kırsal alanlarda evcilleştirilmeye ve yetiştirilmeye başladılar. Bu cinsin kazları, etin iyi tadı için değerlenir. Ayrıca yabani ladin yumurtalarının dişi yerli kazlara substratı uygulanmaktadır.

Sudan dillerine ait

Bu yabani kaz türünün ikinci adı Mısır kazları. Cinsin doğduğu yer Nil Sahili ve Sahra'nın güneyindeki Afrika topraklarıdır. Üç yüzyıl önce, cins Orta Avrupa ülkelerine ithal edildi, ancak kuşlar evcilleştirmeye iyi cevap vermediler, bu yüzden birçok nüfus kaçtı ve vahşi oldu. Nil kazlar güzel bir görünüme sahiptir: beyaz, gri, kırmızı ve koyu sarı tonları renklidir, gözler kahverengi bir nokta ile sınırlanmıştır, kanatları siyah beyaz, pençeleri ve gagası kırmızıdır. Bunlar küçük kuşlardır, ağırlığı 1 ila 4 kg arasında değişebilir, kanat açıklığı nadiren 1,5 m'yi aşar, kadınlar ve erkekler arasında renk farklılıkları yoktur, ancak bunlar biraz daha büyüktür.

Bu cinsin beslenmesi karışıktır: eşit derecede bitkisel bileşenler (çimenler, tohumlar, meyveler ve yapraklar) ve hayvanlar (solucanlar, çeşitli küçük hayvanlar) vardır.

İlginçtir ki, cins temsilcileri genellikle kendi topraklarına girişimleriyle bağlantılı olarak saldırganlık gösterebilirler. Kuşlar genellikle çiftleri veya küçük gruplar halinde tutarlar, yerlerini rakiplerinden kıskanç şekilde korurlar, bazen yavrularını korumak için kavga ederler. Bugün, Afrika'da, bu tür, tüm hasatı kolayca yok edebilecekleri için tarlaların bir zararlısı olarak kabul edilmektedir. Kuşlar da avlanır, çünkü türlerin varlığı endişe yaratmaz.

Macellan

Macellan kaz da kül başlı, gri başlı, ashen denir. Bu türün kuşları Güney Amerika topraklarında yuvalanır: Patagonya, Şili, Arjantin, Tierra del Fuego. Gıda türüne göre, bu tür otçullara aittir. Kuşların beslenmesi, yaprak, tohum, sap ve bitkilerin diğer kısımlarından oluşur. Hayvancılık için ekilen mahsulleri yerken, meralarda zararlı olarak kabul edilirler. Magellan kazları, tarım arazilerinin yakınındaki ovalara ve yamaçlara, çimenli çayırlara yerleşmeyi tercih eder.

Gri başlı Magellan kazlarının orta boyları vardır: Karkas uzunluğu 60-70 cm, bireylerin ağırlığı 2-3.5 kg'dır.

Bu, dişi ve erkeklerin farklı bir renge sahip olduğu yabani kazların tek türüdür - erkeklerde baş ve göğüs beyaza boyanır, oysa dişilerde kahverengi renk baskındır. Pençelerin rengi de farklıdır: dişilerde sarı-turuncu ve erkek gri-siyahtır. Her iki cinsiyetin bedeni gri boyanmıştır. Bu türün temsilcileri, az miktarda açık suya ihtiyaç duyduklarından (toplam alanın yaklaşık% 25'i) esaret altında tutmak oldukça kolaydır. İç mekanlarda iyi bir bakım sağlanarak 25 yıl yaşayabilir.

İmparator Kaz

Bu ırkın ikinci adı karakteristik görünümü nedeniyle aldığı mavi kaz. Nüfusun büyük bir kısmı Kuzey Kanada, Alaska, Amerika Birleşik Devletleri'nin Pasifik kıyıları ve Sibirya'da dağıtılıyor. Bunlar karanlık bir gövdeye sahip orta büyüklükteki kuşlar ve boynun başı ve arkası beyazdır. Ortalama 2.5-3.5 kg ağırlığında, erkeklerin boyları 90 cm'ye ulaşabilir, toprakta, yosun, yumuşakça ve midye ile beslenen saz yaprakları, meyveleri, otları besler.

Çiftleşme mevsiminde, kuşlar kıyı şeridi boyunca, iyi görünebilirliğe sahip havuzlarda veya adalarda yuva yaparlar. Dişi yumurtaları kuluçkaya yatırırken, erkek yakınlarda kalır ve yuvayı tehlikeli ve davetsiz misafirlerden korur. Bu türün yaşam süresi diğer kaz türlerine kıyasla oldukça kısadır - 6-13 yıl.

fasulye

Kaz fasulye gud su kuşu türüne aittir, yuvalama sırasında Avrasya'nın tundrasında yaygındır.Görünüşte gri bir kazıya benziyor, ancak iki renkli sarı-siyah bir gagasında, koyu bir sırtta ve kanatların iç kısmında farklıdır. Karkasın ağırlığı 2 ila 5 kg arasında değişir ve kuşun alt türlerine bağlıdır ve uzunluk 90 cm'yi geçmez Bu genellikle bir göçmen türdür. Fasulye kazlarının kışın nerede doğduğunu düşünürsek, Batı Avrupa ülkelerini ayırabiliriz.

Geleneksel olarak, ornitologlar, dış özelliklerde (tüyün rengi, gaganın şekli ve boyutu, karkas kütlesi) biraz farklı olan dört tane fasulye kazağını belirler:

  1. Tayga.
  2. Avrupa.
  3. Doğu Sibirya.
  4. Korotkoklyuvy.

Diyet, bitki bileşenleri tarafından baskındır: ekmekler, sazlar, meyveler, tahıllar ve sebzeler. Humenniki, bataklıkların, nehirlerin ve kapalı rezervuarların yakınındaki orman tundrasında, tundrada yuva yapmayı tercih eder.

Biliyor musun Gumenniki “biraz gürültü yapmak” ister - besleme sırasında, kuşlar büyük sürülerde toplandıklarında, yüzlerce kilometre boyunca onların ezilmeleri duyulabilir. Ancak, kuşların yanında görülmesi olası değildir, çünkü grubun kenarlarında her zaman yüksek sesle herhangi bir tehlike bildiren bekçiler vardır.

And

Bu cinsin vatanı Peru'dan Şili ve Arjantin'e kadar And Dağları'nın dağlık bölgeleridir, kuşlar 3000 m ve üzeri bir yükseklikte yaşamaktadır. Andean kaz bodur çimenlerle açık alanları tercih eder, bataklık, dağ vadileri, nehir ovaları, çayırlar ve meralarda yaşar. Yılın çoğu 3 bin metreden daha yüksek bir rakımda gerçekleştirilir, ancak bazen yoğun kar yağışı sonrasında daha da azalabilirler. Andean kazları çoğunlukla yerde vakit geçirir, genellikle tehlikeden kaçınmak için havaya nadiren yükselir. Kalkmak mümkün değilse, suya kaydedilirler, ancak tehlike olmadığında, nadiren girerler, çünkü vücut ve kuyruk yapısından dolayı yavaş ve zayıf bir şekilde yüzerler.

Gövdenin baş, boyun ve ön kısımlarının tüyleri beyaz, kuyruk ve sırt siyah boyalıdır. Gaga ve pençeleri parlak kırmızı bir gölge ile işaretlenir. Dişiler ve erkekler neredeyse aynı görünüyorlar, ancak dişiler boyut olarak biraz daha azdır. Bireylerin uzunluğu 70-80 cm, ağırlığı 2,7 ila 3,6 kg olabilir. Birçok yabani tür türü vardır, ayrıca ana olanların özelliklerini de değerlendirdik. Çoğunlukla kazlar suya yerleşmek, bitki besinleri yemek, kışın ılık bölgelere göç etmek ve uçuş veya çiftleşme oyunlarında olmakla birlikte, çoğu türün tipik bir kaz baskısı yayar.

Videoyu izle: Dünyadaki En Vahşi İdam Yöntemleri (Nisan 2020).